Ukategorisert
Den beste måten å slutte å røyke på | Hva forskning viser

Den beste måten å slutte å røyke på | Hva forskning viser

For mange røykere er deres høyste ønske å kunne stumpe røyken for alltid. Det å kunne slippe røykesuget som følger en mange ganger om dagen, hver eneste dag. Du vet hvor farlig det er, du har kanskje familie som har prøvd å overtale deg til å slutte, likevel klarer du det ikke til tross for kanskje utallige mange forsøk.

Du har kanskje lest om folk som sier de sluttet uten problemer. ‘Jeg bestemte meg for å slutte å røyke og begynte å ta meg et glass vann i stedet’ er en setning som kanskje er sant for noen, men de aller fleste som har røkt i noen år vet at realiteten er en helt annen. Røyk blir ikke kalt avhengighetsskapende uten grunn og det er helt individuelt hvor avhengig du blir.

Året er nå 2020 og det begynner å bli lenge siden folk begynte å forstå at røyk var skadelig, det skjedde da leger begynte å se en sammenheng på en rekke sykdommer og røykevaner på slutten av 1950-tallet. ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK294310/ ) Det har kommet en rekke hjelpemidler for å hjelpe folk med å slutte å røyke som snus, nikotinplaster, piller, tyggegummi, osv. Folk opplever at disse midlene hjelper, men at det klarer ikke å helt ta fra suget etter tobakksrøyk da smaken og følelsen disse midlene gir er en helt annen. I 2003 kom det en ny ofinnelse på banen, men det ble ikke populært før i 2010, nemlig e-sigaretter.

E-sigaretter er designet for å best etterligne tobakksrøyk og klarer det på en helt annen måte enn noen annet hjelpemiddel. Du puster inn varm damp, i stedet for røyk, og i denne dampen inneholder det smak og en mengde med nikotin. Forskjellen er at du ikke puster inn tobakksrøyk som inneholder over tusen farlige kjemikalier (siter), men i stedet vanndamp som antakelig ikke inneholder noen farlige stoffer, ihvertfall har ikke forskning klart å bevise et eneste stoff ennå. Det eneste ‘kontroversielle’ stoffet in e-sigaretter er virkestoffet nikotin, men det er heller ingen forskning ennå som tyder på at nikotinet i seg selv er skadelig.

E-sigaretter har gjennom forskning vist seg som det aller mest effektive verktøyet for å slutte å røyke for alltid. De som begynte med e-sigaretter hadde 70% sannsynlighet for å klare å slutte å røyke, sammenlignet med andre hjelpemidler som nikotintyggis (10%) eller piller (15%). Forskning viser også at tilbakefall var vesentlig lavere for de som benyttet seg av e-sigaretter, enn andre hjelpemidler. (se forskning: https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/2737916 )

Etter hva både forskning og egen erfaring viser, er det derfor ingen tvil. E-sigaretter er den desidert beste metoden for å klare å slutte å røyke. Vi anbefaler at du starter på et nikotinnivå som ligner det du får i deg når du røyker (tilsvarende 5%), men at du sakte trapper ned selv om det ikke er noen forskning som viser en direkte negativ effekt av nikotinbruk.

Vi har valgt å gjøre en stor test av e-sigaretter for å finne ut hvilken e-sigarett som har høyest sannsynlighet for å hjelpe deg med å klare å stumpe røyken, en gang for alltid. 

 

 

 

E-sigaretter kommer i mange varianter. Noen er små med med liten futt, andre veier over 500 gram og gir kraftigere damp. Noen må du demontere, sette i batterier, og fylle opp juice selv, andre har et innebygd batteri og du trenger kun å bytte ut ferdigfylte pods.

 

    ZIIP Premium

Brukervennlighet

Batteriet er innebygd og trenger ikke byttes ut. Du slipper å manuelt fylle på e-liquid, bare å skifte ut pods. 
Den er veldig liten (kun 30 gram).

Røykerstatter

Denne e-sigaretten har drøssevis av smaker du kan velge mellom, også en meget god tobakksmak som er en god erstatning for klassisk tobakksmak.

      Disposable

Brukervennlighet

Alt er innebygd i denne enheten. I tillegg er den ferdigladet. Når du er ferdig bytter du den ut med en ny. Mer praktisk blir det ikke. 

Røykerstatter

En utrolig god røykerstatter som du kaster på samme måte som tobakksrøyk når den er ferdig. Mange smaker finnes. 

Nikotintyggegummi

Brukervennlighet


Produktet er veldig brukervennlig da det er veldig lett å bruke. Det finnes mange tyggegummier i pakken slik at det er lett å frakte.

Røykerstatter



Denne varen er dessverre ingen god erstatter til tobakksrøyk, hverken i smak eller form. 

Nikotinplaster

Brukervennlighet

Veldig brukervennlig og du kan i prinsippet bruket plasteret hvor som helst på kroppen. 

Røykerstatter

Det er ingenting som minner om røyk med dette produktet og får dermed en dårlig rating. 

 

2 thoughts on “Den beste måten å slutte å røyke på | Hva forskning viser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *